
تأیید رسمی بازنشستگی ۸ سفیر و ۱۶ کارمند وزارت امورخارجه افغانستان
پس از انتشار اسنادی در مورد بازنشستگی ۸ سفیر و ۱۶ کارمند وزارت امورخارجه افغانستان در رسانهها، این وزارت امروز دوشنبه(۱۹ سنبله)، با انتشار بیانیهای، رسما این موضوع را تأیید کرد.
در یک بیانیه وزارت امورخارجه افغانستان که امروز منتشر شده، آمده است: “بنابر پیشنهاد وزارت امور خارجه و منظوری جلالتمآب رئیس جمهور؛ (۸) تن از سفرای جمهوری اسلامی افغانستان مقیم در کشورهای کویت، قطر، ایران، روسیه، ترکیه، یونان، جرمنی، اسپانیا و جنرال قونسل افغانستان در شهر پشاور، طبق قانون به تقاعد سوق داده شدند”.
بر اساس این بیانیه، طبق پیشنهاد جداگانه وزارت امورخارجه و منظوری رئیسجمهور، ۱۶ تن از کارمندان این وزارت نیز به دلیل تکمیل دوره خدمت، طبق قانون بازنشسته شدند.
این وزارت خاطرنشان کرده که جهت آوردن اصلاحات و سپردن کار به افراد شایسته و توانا، طبق قانون خدمات دیپلوماتیک و قونسلی و حکم رئیس جمهور افغانستان، آن کارمندان وزارت امورخارجه که سن ۴۵ سالگی را تکمیل نموده و سند بکلوریا دارند، در هماهنگی با کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی، جهت ادامه کار به سایر نهادهای دولتی تبدیل میگردند.
وزارت امورخارجه افغانستان تأکید کرده که در هماهنگی با نهادهای ذیربط و مسوول دولتی، با استخدام افراد مسلکی، تحصیلکرده و شایسته، متعهد است دستگاه دیپلوماسی کشور را تقویت نماید.
خواست جدی شورای علمای شیعه افغانستان از مقامهای امنیتی و مسئولین مساجد و حسینیهها برای تأمین امنیت عزاداران حسینی
همزمان با فرا رسیدن ماه محرم، شواری علمای شیعهی افغانستان با انتشار بیانیهای، با اشاره به اینکه امسال بیش از هر زمان دیگر حفظ جان و تأمین امنیت عزداران حسینی اهمیت دارد، با تأکید بیشتر از مقامات امنیتی دولت افغانستان خواسته که تأمین امنیت عزاداران و برگزارکنندگان مراسمهای عزاداری را جدی بگیرند.
فردا سهشنبه(۲۰ سنبله) برابر با اول ماه محرم و آغاز مراسمهای عزاداری مسلمانان و به خصوص شیعیان برای امام حسین(ع)، اهلبیت و یارانش است.
شورای علمای شیعه افغانستان با توجه به رویدادهای امنیتی هدفمند و سازماندهی شده گذشته علیه مراکز دینی و مذهبی شیعیان، در کنار مسئولین و نیروهای امنیتی، از هیأتهای امنا و مسئولین مساجد، حسینیهها و دستههای عزاداری نیز خواسته که بیش از هر زمان دیگر هوشیار بوده و خود نیز در جهت تأمین امنیت عزاداران جدی و با برنامه و تدبیر باشند.
این شورا با بیان اینکه نهضت حسینی(ع)، قیام بر ضد ستم، قساوت، آدمکشی و فساد سیاسی اجتماعی و برای رسیدن امت مسلمه به فوز و فلاح و رستگاری است؛ از مردم افغانستان خواسته تا پیام این نهضت مقدس را درک نموده و در جهت تحقق اهداف آن حرکت نمایند.
شورای علمای شیعه، تأمین وحدت اجتماعی و اخوت اسلامی را از اهداف برجسته نهضت عاشورا خوانده و تأکید کرده که لازم است عاشقان این نهضت بزرگ، ایام سوگواری را بستر مناسب برای وحدت ملی و اخوت اسلامی بسازند.
از سوی دیگر، این شورا عدالت اجتماعی را از جانمایههای نهضت عاشورا خوانده؛ به همین دلیل، در پرتو این نهضت عظیم، لازم دانسته که همه مردم در جهت تحقق عدالت اجتماعی، رفع تبعیض و بیعدالتی صادقانه و خالصانه تلاش نمایند.
شورای علمای شیعه افغانستان در بخش دیگر بیانیه خود، از برگزارکنندگان مراسم عزاداری امام حسین(ع) در افغانستان خواسته از هیچ طریقی برای مردم ایجاد مزاحمت ننمایند.
این شورا از مسئولین رسانهها نیز خواسته که ضمن نگهداشتن حرمت ایام سوگواری جگر گوشهی پیامبر عظیمالشان اسلام، با دعوت از علمای برجستهی سنی و شیعه، در جهت تبیین اهداف نهضت عدالتطلبانهی عاشورا، تلاش جدی و مناسب نموده و از پخش و نشر مطالب و تفسیرهای تحریکآمیز و تفرقهافگنانه در این زمینه خودداری نمایند.
سازمان ملل: وضعیت مهاجرین افغانستان در ایران و پاکستان دلگرمکننده و خوب نیست
فلیپو گراندی، کمشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پایان سفر به ایران، افغانستان و پاکستان میگوید که وضعیت مهاجرین افغانستان در این دو کشور، دلگرمکننده و خوب نیست.
آقای گراندی که روز یکشنبه(۱۸ سنبله) سفرش را به ایران، افغانستان و پاکستان پایان داد، از کشورهای تمویلکننده خواست تا کمکهایشان را به آنچه وی بحران سریع و پیچیده بیجاشدگان افغانستان خواند، به سرعت افزایش دهند.
به گزارش صدای امریکا، وی در انستیتوت مطالعات استراتژیک اسلامآباد تاکید کرد که وضعیت سه میلیون مهاجرین افغان در ایران به شمول یک میلیون مهاجری که ثبت شدهاند، “بسیار دلگرمکننده” نیست.
به گفته آقای گراندی، وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان به خصوص در پشاور نیز خوب نیست.
این در حالی است که پاکستان از مهاجرین افغان خواسته به کشورشان برگردند، اما کمیشنر عالی سازمان ملل در امورپناهندگان میگوید که عمران خان، نخستوزیر جدید پاکستان، به وی اطمینان داده که حکومت او از اخراج اجباری مهاجرین افغان حمایت نخواهد کرد.
به گفته وی، حدود ۸ میلیون افغان به دلیل جنگ، فقر، بیکاری و خشکسالی، یا در داخل این کشور آواره شده و یا به کشورهای همسایه و سایر کشورها مانند کشورهای اروپایی رفتهاند.
مهاجم افغان، 7 گردشگر را در شهر پاریس زخمی کرد
در نتیجه حمله یک مهاجم که گفته میشود افغان است، بر گردشگران در شهر پاریس فرانسه، ۷ نفر در این شهر زخمی شدهاند.
این حادثه شب گذشته(یکشنبه، ۱۸ سنبله) در شهر پاریس روی داده و فرد مهاجم با چاقو و یک میلهی آهنی، هفت نفر را زخمی کرد.
وضعیت بهداشتی ۴ تن از زخمیها وخیم گزارش شده است.
مرد مهاجم که گفته میشود افغان است، از سوی پولیس بازداشت شده است.
اما بر اساس گزارش رسانههای فرانسوی، نشانهی از اینکه این حمله تروریستی باشد، وجود ندارد.
این در حالی است که همزمان صدها تن در شهر کوتن در شرق آلمان، در اعتراض به جان باختن یک مرد آلمانی در درگیری با مهاجران افغان، به جادهها برآمدند.
در پیوند به این موضوع نیز دو افغان از سوی پولیس آلمان بازداشت شدهاند.
جان باختن 14 نیروی پولیس محلی در حمله طالبان بر شهرستان درهصوف پایین ولایت سمنگان
در نتیجه حمله بامداد امروز طالبان بر پاسگاههای امنیتی در شهرستان دره صوف پایین ولایت سمنگان، ۱۴ پولیس محلی جان باخته و ۶ تن دیگر زخمی شدهاند.
صدیق عزیزی، سخنگوی والی سمنگان به تلویزیون یک گفته که این نیروها هنگامی جان باختند که طالبان نزدیک ساعت یک بامداد امروز دوشنبه(۱۹ سنبله) بر پاسگاه های امنیتی در روستای زیرکی شهرستان دره صوف پایین حمله کردند.
به گفته وی، در این درگیری که یک ساعت ادامه داشته، سه طالب نیز کشته شده و چهارتن دیگرشان زخم برداشتند.
سخنگوی والی سمنگان تأیید میکند که طالبان جنگافزارهای این نیروهای پولیس محلی را با خود بردهاند.
از سوی دیگر، از شهرستان دشت ارچی ولایت قندز خبر میرسد که در حمله گروه طالبان، ۱۳ نیروی امنیتی جان باختهاند.
افغانستان یکی از کشورهای دارای آمار بلند خودکشی
همزمان با فرا رسیدن ۱۹ سنبله، برابر با ۱۰ سپتامبر، روز جهانی پیشگیری از خودکشی، وزارت صحت عامه افغانستان میگوید که این کشور در شمار کشورهایی قرار دارد که خودکشی در آن میزان بلندی دارد. در سال ۲۰۱۳، در افغانستان ۱۲۰۵ واقعه خودکشی گزارش شده بود که از این میان، ۶۰۵ تن آنان را زنان و ۶۰۰ تن دیگر مردان بودند.
از سوی دیگر، تحقیقی که در سال ۲۰۰۶ تحقیقی در ولایتهای کابل، هرات و میدان وردک صورت گرفته، نشان میدهد که ۲۳۰۰ نفر در این سه ولایت خودسوزی کردهاند که حدود ۹۰ درصد آنان را زنان بین سنین ۱۴-۱۹ ساله تشکیل میدهد.
علت بیشتر این خودکشیها، خشونتهای خانوادگی و ازدواجهای اجباری گفته شده است. این در حالی است که در افغانستان بر عکس دیگر کشورها، قربانیان خودکشی را زنان تشکیل میدهد.
وزارت صحت عامه افغانستان میگوید که برای جلوگیری و کاهش خودکشی در این کشور، در سال ۲۰۱۷ پیشنویس راهبرد ملی جلوگیری از خودکشی را تهیه کرده بود که در سال ۲۰۱۸ تصویب شد.
در این راهبرد وزارتهای سکتوری مانند تحصیلات عالی، معارف، امورزنان، کار، اموراجتماعی، شهدا و معلولین، شهرسازی و مسکن و زراعت و آبیاری، بخش صحت را همکاری میکنند. قرار است پلان تطبیقی این راهبرد به زودی تهیه و تطبیق آن در تمام بخشها در ۵ سال آینده صورت گیرد.
وزارت صحت عامه میافزاید، از سال ۲۰۰۷ تا کنون به تعداد ۷۵۰ مشاور روانی را برای درمان انسانهای افسرده تربیت کرده است. این مشاوران در مراکز صحی و شفاخانههای ولایتی خدمات مشاورهدهی روانی ارایه میکنند.
گذشته از آن، شمار زیادی از داکتران و نرسقابلهها در سیستم صحی کشور در بخش صحت روانی و خودکشی آموزش دیدهاند.
خودکشی یکی از چالشهای عمده صحت در جهان به شمار میرود. این عمل، یکی از عوامل عمده مرگ و میر افراد میان سنین ۱۵ الی ۲۴ ساله گفته شده و ۷۶ درصد واقعات خودکشی، در کشورهای کمدرآمد رخ میدهد.
آمارهای جهانی نشان میدهد که در هر دقیقه دو الی سه انسان دست به خودکشی میزنند. به گونۀ میانگین سالانه حدود ۸۰۰ هزار تن در جهان خودکشی میکنند.