
یک محمولهی بزرگ مواد کیمیاوی در ولایت هرات به دست نیروهای پولیس افتاد
مقامهای امنیتی در ولایت هرات گفته اند که یک محمولهی بزرگ مواد کیمیاوی را در این ولایت کشف کرده اند.
سید احمد محمدی، سرپرست دفتر رسانههای فرماندهی پولیس ولایت هرات به رسانهها گفته که این محمولهی بزرگ مواد کیمیاوی که قرار بود از مرز اسلام قلعه وارد شهر هرات شود، از داخل یک کانتینر به دست نیروهای پولیس افتاده است.
این مواد کیمیاوی شامل ۳۵۰ بشکه که برای استفاده و تولید هروئین از آن کار گرفته میشود، در حالی کشف شده که به طور ماهرانه در یک کانتینر در وسط مواد شوینده جای داده شده بود.
اعضای حرکت مردمی صلح خواهی به سفیر ملکی ناتو در افغانستان تابوت خالی میسپارند
قرار است اعضای حرکت مردمی صلح خواهی در یک حرکت نمادین امروز چهارشنبه(۱۷ اسد) یک تابوت خالی را به سفیر ملکی ناتو در افغانستان بسپارند.
اعضای این حرکت صلح خواهی گفته که آنان این کار را در اعتراض به ادامهی جنگ در افغانستان انجام میدهند.
این در حالی است که ۸ عضو کاروان صلح خواهان اولین بار به تاریخ ۱۲ ماه می سال جاری میلادی، هلمند را به قصد کابل ترک کردند که با گذشتن از هر ولایت به شمارشان افزوده شد.
این حرکت صلح خواهی به تاریخ ۲۸ جوزای سال جاری پس از گذشت ۳۸ روز و با طی کردن ۶۳۰ کیلومتر، با پای پیاده به کابل رسیدند و پس از آن در برابر سفارتخانهها و نمایندگیهای سیاسی شماری از کشورها از جمله آمریکا، پاکستان، بریتانیا، ایران و دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل خیمهی تحصن برپا کردند.
۵ طالب به شمول یک فرمانده شان در انفجار موتربمب در غزنی کشته شدند
مقامهای امنیتی در ولایت غزنی گفته اند که در نتیجهی انفجار یک موتر بمب گروه طالبان در شهر غزنی، ۵ عضو این گروه به شمول یک فرمانده شان کشته شده اند.
فرید احمد مشعل، فرمانده پولیس ولایت غزنی گفته که این انفجار حوالی ساعت دوازده و نیم بعد از ظهر امروز چهارشنبه(۱۷ اسد) در مربوطات حوزهی سوم امنیتی شهر غزنی، پس از آن رخ داده که اعضای طالبان میخواستند یک موتر فلدر مملو از مواد انفجاری را از یک منطقه به منطقهی دیگر انتقال بدهند.
آقای مشعل گفته که در این انفجار یک فرمانده گروه ۱۵ نفری طالبان به نام رحیمالله مشهور به ملا ذاکر نیز کشته شده است
سازمان بینالمللی مهاجرت: 500 هزار مهاجر افغانستانی خاک ایران را ترک کردهاند
سازمان بینالمللی مهاجرت گزارش داده که در چند ماه گذشته حدود ۵۰۰ هزار مهاجر افغانستانی به دلیل کاهش ارزش واحد پولی ریال در بازارهای بینالمللی، از ایران بازگشته اند.
در این گزارش که روز گذشته(سهشنبه، ۱۶ اسد) منتشر شده، آمده که تنها تا اول ماه آگست سال جاری بیش از ۴۴۲ هزار تن مهاجران افغانستانی خاک ایران را ترک کرده اند.
بر اساس این گزارش، این تعداد تقریبا برابر با مجموع تعداد مهاجران افغانستانی است که در سال گذشتهی میلادی از ایران خارج شدهاند.
در سال ۲۰۱۷ در مجموع ۴۶۶ هزار مهاجر افغانستانی خاک ایران را ترک کرده بودند.
آمار منتشر شده از سوی سازمان بینالمللی مهاجرت مربوط به شمار مهاجران افغانستانی است که نام آنها از سوی این سازمان به عنوان مهاجر در ایران ثبت نشده است. در واقع این مهاجران کسانی هستند که بدون اوراق شناسایی معتبر در ایران کار و زندگی میکردند.
براساس اطلاعات مقامهای ایرانی، یک و نیم تا ۲ میلیون مهاجر افغانستانی دیگر بدون اوراق هویت در ایران زندگی میکنند.
ترکیه به خرید نفت از ایران ادامه میدهد
وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه گفته که براساس مفاد قرارداد، تجارت این کشور با ایران ادامه خواهد یافت.
رسانههای ترکیه به نقل از فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه گزارش داده اند که تجارت انرژی بین انقره و تهران کاملا قانونی است و براساس مفاد قرارداد، تجارت با ایران ادامه خواهد یافت.
آقای دونمز گفته که قرارداد ترکیه برای خرید نفت از ایران تا سال ۲۰۲۶ ادامه دارد و این کشور سالانه حدود ۹٫۵ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از ایران خریداری میکند.
او گفته که ترکیه قصد ندارد مردمش را در سرما و تاریکی بدون گاز و برق رها کند.
این در حالی است که روز گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در تویترش به کشورهایی که با ایران به مبادلات تجاری ادامه بدهند، هشدار داد هر کشوری که با ایران به مبادلات تجاری بپردازد، با آمریکا مبادله تجاری نخواهد داشت.
از سویی هم، اتحادیهی اروپا در حمایت از ایران گفته، در صورتی که شرکتهای اروپایی تجارت با ایران را متوقف کنند، جریمه و یا تحریم خواهند شد.
جواد ظریف: مذاکره با آمریکا تابو نیست، مشکل اطمینان به این مذاکرات است
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفتگو میان ایران و آمریکا با میانجیگری برخی کشورها را رد کرده و گفته تا جایی که او در جریان است، در حال حاضر گفتگویی میان این دو کشور جریان ندارد.
آقای ظریف در مصاحبه با روزنامهی ایران گفته که اگر مذاکرهای هم میان ایران و آمریکا انجام شده باشد، خودش در جریان نیست و خبر ندارد.
وزیر خارجهی ایران این اظهارات را در حالی مطرح کرده که برخی منابع از گفتگو میان ایران و آمریکا با میانجیگری برخی کشورها و حتی دیدار مقامهای دو کشور خبر داده بودند.
جواد ظریف مذاکره با آمریکا را تابو ندانسته اما اطمینان به این مذاکرات را مشکل اصلی عنوان کرده است.
این در حالی است که روز گذشته (سهشنبه، ۱۶ اسد) فرمان اجرایی دور اول تحریمهای آمریکا در برابر ایران از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا امضا شد.
دور دوم این تحریمها نیز از ماه نوامبر سال جاری اجرا خواهد شد.