
نگرانی از افزایش تلفات نیروهای نظامی افغانستان؛ ۱۴۰ کشته تنها در ۳ ولایت
۲۳ / سرطان ۱۳۹۷ | ۰ دیدگاهدر یک هفتهی گذشته تنها در سه ولایت افغانستان بیش از ۱۴۰ تن از از نیروهای ارتش این کشور کشته شدهاند. ولایتهای فراه، غزنی، قندز و ننگرهار از جمله ولایتهایی بوده که نیروهای امنیتی بیشتر در آنجا قربانی دادهاند.
در تازهترین مورد گروه طالبان شب گذشته (جمعه، ۲۲ سرطان) بر یک پاسگاه نیروهای ارتش در شهرستان بالابلوک ولایت فراه حمله کردند. مقامهای محلی تأیید میکند که در این درگیری ۲۰ تن از نیروهای ارتش ملی افغانستان کشته شدهاند.
در همین حال، فرید بختور، رئیس شورای ولایتی فراه نیز به خبرنامه گفت: «طالبان در تمام ولسوالیها حضور دارند، مورال نیروهای امنیتی ضعیف شده است. طالبان در حال حاضر بیشتر روی شاهراه کابل-هرات و کمربندهای شهری تمرکز دارند.»
او تأکید کرد که در جریان ۳ روز گذشته، بیش از ۷۰ تن از نیروهای امنیتی افغانستان در این ولایت کشته شدهاند.
رئیس شورای ولایتی فراه همچنان هشدار داد، در صورتی که به وضعیت امنیتی ولایت فراه رسیدگی نشود، فراه با یک بحران بزرگ مواجه خواهد شد.
با این وجود شماری از نمایندگان مجلس افغانستان با انتقاد از این وضعیت امنیتی تاکید دارند که در صورت ادامه این وضعیت، در هیچ یکی از شهرستانهای افغانستان انتخابات برگزار نخواهد شد.
شکیبا هاشمی، یکی از نمایندگان مجلس در نشست امروز شنبه(۲۳ سرطان) این مجلس گفت که آمارهای تلفات بسیار تکاندهنده است، و این نشان میدهد که نیروهای مأموریت حمایت قاطع ناتو با وزارت دفاع ما اصلا همکاری ندارد و کاکرد آنها در مبارزه با تروریزم بسیار ضعیف است.

شکیبا هاشمی، نمایندهی مردم قندهار در مجلس نمایندگان افغانستان
خانم هاشمی تاکید کرد: «تنها در روز پنج شنبه و جمعه هفتهی گذشته در ولایتهای فراه، ننگرهار، پکتیا و قندز، حدود ۷۱ تن شهید داشتهایم. این ارقام واقعا نگرانکننده است. وقتی که در ولسوالیها امنیت نباشد، چگونه بهسوی انتخابات برویم. انتخابات شفاف وابسته است به یک امنیت بهتر.»
فراه (۷۰ کشته)
فراه از جمله ولایاتی است که در یک هفتهی گذشته از نگاه امنیتی بیشترین میزان آسیبپذیری را داشته است. علاوه بر کشته شدن ۲۰ تن از نیروهای امنیتی در حملهی شب گذشتهی طالبان در یکی از پوستههای امنیتی در شهرستان بالابلوک این ولایت، در جریان هفته گذشته ۵۰ تن از نیروهای امنیتی افغانستان نیز کشته شدهاند.
مقامهای محلی ولایت فراه میگویند، اخیرا نبردها در این ولایت شدت گرفته و فعالیت طالبان و دیگر گروههای هراسافگن بیشتر شده است.
همایون شهیدزاده، فعال مدنی در فراه نیز به خبرنامه گفت که اگر حکومت در راستای سرکوب مخالفان مسلح برنامههای جدی روی دست نگیرد، سقوط این ولایت به دست طالبان به دور از امکان نخواهد بود.
این درحالی است که روز پنجشنبه(۲۱ سرطان) حوزه پنجم امنیتی شهر فراه نیز به دست طالبان سقوط کرده است. در سال جاری همچنان طالبان توانست کنترل بخشهایی از شهر فراه را برای چندین ساعت به دست گیرد.

در یک هفتهی گذشته تنها در سه ولایت افغانستان بیش از ۱۴۰ تن از از نیروهای ارتش این کشور کشته شدهاند
قندز (۴۰ کشته)
قندز نیز سرنوشت مشابهی با ولایت فراه دارد. منابع امنیتی میگویند که در جریان یک هفته اخیر در این ولایت بیش از ۴۰ تن از نیروهای دولتی کشته شدهاند.
به گفتهی مقامهای محلی این ولایت، حمله طالبان بر منطقهی پل مومن شهرستان دشت ارچی این ولایت، بیشترین قربانی را از نیروهای امنیتی گرفته است.
عبدالله قرلق، نمایندهی این ولایت در مجلس سنای افغانستان از بحرانی بودن وضعیت امنیتی در قندز هشدار داده، تأکید میکند: «اوضاع قندز سخت نگرانکننده است. در قندز، پس از سقوط دوم تاکنون هیچگونه تغییر و بهبودی در اوضاع به وجود نیامده است.»
از سویی هم شکریه پیکان، نماینده مردم قندز در مجلس نمایندگان افغانستان تأکید میکند که وضعیت امنیتی بد بود، بدتر شده است. او تاکید دارد که مقامهای محلی آمار و گزارشهای درستی از وضعیت جاری این ولایت به مقامهای مرکزی نمیدهند؛ دلیلی که سبب شده تحرکات نیروهای مخالف در این ولایت بیشتر شود.

عبدالله قرلق، نمایندهی این ولایت در مجلس سنای افغانستان
خانم پیکان به خبرنامه تأکید کرد: «چند روز پیش وزیر داخله و مسوولان امنیتی و خارجی در ولایت قندز سفر کردند که وضعیت را بررسی کنند، اما مسوولان محلی از والی گرفته تا قوماندانان و سایر مقامهای محلی برای هیات و برای خارجیها گزارشهای غلط دادند و گفتند که وضعیت قندز خیلی خوب است، اما با برگشت این هیأت، همان شب حملات در دشت ارچی شدت گرفت و جان دهها تن از سربازان ما را گرفت.»
به گفتهی این نماینده مجلس، طالبان در این ولایت حتی در منطقه شورابیک که هزار متر از فرماندهی پولیس این ولایت فاصله دارد، رسیده و آنجا تحرکات دارد. او تأکید میکند که اگر خیر مقامهای محلی بهمردم نمیرسد، حداقل شرش هم نرسد.
غزنی (۳۰ کشته)
طالبان شب گذشته (جمعه، ۲۲ سرطان) بر بخشهایی از ولایت غزنی نیز حمله کردهاند که در نتیجه ۴ تن از نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
نصیراحمد فقیری، عضو شورای ولایتی غزنی به خبرنامه گفت: «شب گذشته طالبان بر پاسگاههای نیروهای امنیتی در منطقهی قیاق شهرستان جغتو و برخی از بزرگراههای ولایت غزنی حملات سنگین تهاجمی انجام دادهاند که در نتیجه به دو طرف تلفاتی هم وارد شده است».
آقای فقیری گفت که پس از حملات طالبان، درگیری میان نیروهای پولیس محلی و طالبان صورت گرفته که در نتیجه ۴ تن از سربازان پولیس محلی کشته شدهاند.

نصیراحمد فقیری، عضو شورای ولایتی ولایت غزنی
این عضو شورای ولایتی تأکید کرد که پولیس محلی در ولایت غزنی در حالی که امکانات و تجهیزات کافی جنگی در اختیار ندارد، اما با آن هم در خط مقدم جنگ حضور دارد. به گفته وی، یگانه دلیلی که تلفات این سربازان زیاد است، حضور در خط مقدم جنگ و نداشتن امکانات جنگی میباشد.
علاوه بر حملهی شب گذشته، شنبه ۱۶ سرطان نیز طالبان مسلح در یک کمین فرمانده قطعه خاص پولیس شهر غزنی را کشتند. به گفتهی عارف نوری، سخنگوی والی غزنی، محمد ظریف، فرمانده قطعه خاص پولیس شهر غزنی که به طرف شهرستان زنهخان در حرکت بود، با کمین طالبان مواجه و کشته شد. به گفتهی وی در این رویداد چهار سرباز نیز کشته و زخمی شدند.
یکشنبه، ۱۷ سرطان، نشست مقامهای ارشد امنیتی در غزنی نیز هدف حملهی موشکی قرار گرفت؛ نشستی که در آن وزیر دفاع افغانستان و فرماندهان نیروهای خارجی نیز حضور داشتند.
عارف نوری، سخنگوی والی غزنی گفته است که همزمان با برگزاری این نشست، سه مرمی هاوان بر صحن ساختمان ولایت، ریاست معارف و شهرداری غزنی اصابت کرد. به گفته وی، در این حملهی موشکی پنج تن به شمول دو نیروی امنیتی زخمی شدند.
بعدتر سهشنبه، ۱۹ سرطان طالبان مسلح بر پاسگاههای پولیس در مرکز و شهرستان قرهباغ ولایت غزنی حمله کردند. مقامهای محلی ولایت غزنی تأیید کردند که هر دو حمله شبهنگام انجام شد.
به گفتهی آنان در حمله طالبان بر یک پاسگاه پولیس در مرکز ولایت غزنی، چهار سرباز پولیس کشته و یک سرباز زخمی شدند. همچنین در حملهی طالبان بر پاسگاههای پولیس در ولسوالی قرهباغ چهار سرباز پولیس زخمی شدند.
با این حال نصیراحمد فقیری، عضو شورای ولایتی ولایت غزنی تأکید میکند: «در یک هفتهی گذشته حدود ۳۰ تن از نیروی امنیتی ما در ولایت غزنی شهید شدهاند.»
از سویی هم، محمد عارف رحمانی، نماینده مردم ولایت غزنی در مجلس نمایندگان افغانستان در نشست عمومی امروز شنبه(۲۳ سرطان) این مجلس تأکید کرد که «در غزنی یک کربلا و یک فاجعه روان است. هر شب پولیس ما کشته میشود، هر روز مردم ما، استادان دانشگاه ما ترور میشوند، نیروهای اردوی ملی و پولیس اربکی تقریبا فروپاشیده است. دروغ میگویند مقامهای محلی ما که وضعیت در غزنی مناسب است.»
آقای رحمانی تأکید کرد که بحث غزنی مهم است و مجلس باید آنرا در اجندای کار خود قرار داده و در این مورد با وزارت دفاع و مشاور امنیت ملی صحبت شود.
به گفتهی این نماینده غزنی در مجلس نمایندگان، تنها در دو ماه گذشته بدون افرادی که زخمی و ترور شدهاند، در این ولایت حدود ۵۲۰ تن از نیروی امنیتی کشته شدهاند.

محمد عارف رحمانی، عضو مجلس نمایندگان
کمکهای ناتو وضعیت را تغییر خواهد داد
همزمان با افزایش میزان قربانیان نیروهای ارتش ملی افغانستان، مقامهای وزارت دفاع ملی این کشور میگویند که پشتیبانی مالی ناتو از نظامیان افغان تا سال ۲۰۲۴، وضعیت در میدان نبرد را تغییر خواهد داد.
سران ۲۹ کشور عضو ناتو و همپیمانانشان در نشست دو روزهای در بروکسل، بار دیگر تصمیم گرفتند از آدرس این پیمان، تا سال ۲۰۲۴ سالانه یک میلیارد دالر به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کنند.
محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع تأکید میکند که بیشتر این کمکها در جاهایی هزینه خواهد شد که قدرت مانور نظامیان در برابر هراسافگنان را بلند ببرد.
مقامهای وزارت دفاع افغانستان تأکید دارند که این کمکها برای بلند بردن تواناییهای نیروهای هوایی، کماندو، استخبارات و تعلیم و تربیه نیروهای امنیتی هزینه خواهد شد.
افغانستان در حال حاضر، بیش از ۱۷ هزار نیروی خاص دارد که ۸۰ درصد از عملیاتهای تهاجمی را انجام میدهند.
دیدگاه خودرا بنویسید