

از قاچاق یک اثر باستانی در کابل جلوگیری شد
وزارت داخلهی افغانستان اعلام کرده که مأموران اداره مبارزه با جرایم سنگین این وزارت از قاچاق یک اثر باستانی که قدامت تاریخی ۲ هزار ساله دارد، جلوگیری کردهاند.
در یک خبرنامهی وزارت داخله آمده، این اثر باستانی که مجسمهی بودا است و گفته شده که نزدیک به ۲ هزار سال قدامت تاریخی دارد، از داخل یک دوکان در مربوطات ناحیهی هفدهم شهر کابل کشف و ضبط شده است.
در خبرنامه همچنان آمده که قاچاقبران میخواستند این اثر باستانی را که از مربوطات ولایت کاپیسا به دست آورده بودند، در بدل ۳۰۰ هزار دالر آمریکایی به فروش برسانند.
بر اساس خبرنامه، از داخل این مجسمه یک تعداد سنگهای قیمتی و سکه تاریخی نیز به دست آمدهاست.
وزارت داخله تأکید کرده که در پیوند به این رویداد، یک تن از سوی نیروهای پولیس بازداشت شدهاست.
مهلت 6 روزه کمیسیون انتخابات افغانستان برای ثبتنام مجدد نامزدان اهل هنود و سیک در انتخابات پارلمانی
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان برای شهروندان واجد شرایط اهل هنود و سیک این کشور ۶ روز فرصت داده که درخواستیهایشان را برای نامزدی از حوزهی مربوطهشان در انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان تسلیم کنند.
این مهلت از تاریخ ۱۶ سرطان آغاز و الی ۲۱ سرطان ادامه دارد.
کمیسیون مستقل انتخابات با نشر خبرنامهای گفته که این فیصله به منظور ارجگذاری به رأی اقلیتهای افغانستان صورت گرفته است.
این در حالی است در مجلس نمایندگان افغانستان برای سیکها تنها یک کرسی در نظر گرفته شده و تنها نامزد این اقلیت قومی در یک حملهی انتحاری در شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار کشته شد.
روز گذشته(سهشنبه، ۱۲ سرطان) مجلس سنا از رهبری حکومت و همچنین کمیسیون انتخابات خواست تا فرصت مجددی برای ثبتنام نامزدان اهل هنود داده شود.
مخالفت ملیحه حسن و سرور دانش با طرح حوزهبندی انتخاباتی ولایت غزنی/ ناسازگاری مجدد حامیان حوزهبندی
سند فیصلهنامه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در مورد حوزهبندی انتخابات در ولایت غزنی که به دست خبرنامه رسیده، نشان میدهد که خانم ملیحه حسن، کمیشنر این کمیسیون با این طرح مخالف بوده است.
اعضای کمیسیون انتخابات افغانستان در نشست رهبری این کمیسیون به تاریخ ۴ سرطان سال جاری، در مورد حوزهبندی انتخابات در ولایت غزنی فیصله کرده است، اما پوهنمل ملیحه حسن با این طرح مخالفت کرده است.
این در حالی است که در این نشست، خانم وسیمه بادغیسی و معاذالله دولتی، دو کمیشنر دیگر کمیسیون انتخابات، به طرح حوزهبندی انتخاباتی ولایت غزنی رأی ممتنع دادهاند.
اما سرانجام، کمیسیون انتخابات با ۴ رأی مثبت، فیصله کرده که انتخابات در ولایت غزنی در سه حوزه برگزار شود.
در پایان در فیصلهنامه کمیسیون انتخابات در مورد برگزاری انتخابات در ولایت غزنی آمده است: «به منظور برگزاری انتخابات ولسی جرگه سال ۱۳۹۷ به صورت عادلانه و همه شمول در ولایت غزنی، به صورت استثننایی این ولایت به سه حوزه انتخاباتی با در نظرداشت مسائل اجتماعی، دیموگرافی، نفوس و جغرافیا تقسیم گردد. ارگانهای ذیدخل مطابق ماده ۳۶ قانون انتخابات در زمینه تعیین حدود هر حوزه در این ولایت اقدام نموده، الی تاریخ ۱۳ سرطان سال روان آن را رسما در اختیار کمیسیون قرار دهد».
این در حالی است که دفتر سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری نیز با صدور بیانیهای، اتخاذ تصمیم حوزهای شدن انتخابات در ولایت غزنی طبق نظر موافق او را تکذیب کرده است.
شبگذشته(سهشنبه، ۱۲ سرطان) عبدالعزیز ابراهیمی، معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات در برنامه فراخبر شبکه طلوعنیوز ادعا کرد که تصمیم این کمیسیون در مورد حوزهبندی انتخاباتی ولایت غزنی، در مشورت با سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری و همچنین خانم ملیحه حسن، کمیشنر این کمیسیون صورت گرفته است.
اما به دنبال مشخص شدن رأی مخالف خانم حسن به فیصله کمیسیون انتخابات در مورد ولایت غزنی، دفتر معاونت ریاست جمهوری نیز ادعای معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات را بیبنیاد دانسته و اعلام کرده که آقای دانش هیچگونه دخالتی در این تصمیم کمیسیون انتخابات نداشته و کوچکترین مشورتی هم در این زمینه با ایشان صورت نگرفته است.
بر بنیاد بیانیه دفتر معاون دوم رئیس جمهوری، آقای دانش مدتها قبل نظر مشورتی خود را به سید یوسف حلیم؛ قاضیالقضات و رئیس دادگاه عالی در خصوص کوچکشدن حوزات انتخاباتی در کل کشور ابراز داشته و در آن تصریح کرده که بر اساس حکم قانون انتخابات، میعاد زمانی هرگونه تصمیمگیری برای کوچک کردن حوزات انتخاباتی سپری شده که مسلما تصمیم در مورد ولایت غزنی نیز شامل این حکم قانون میگردد.
ناسازگاری مجدد حامیان حوزهبندی انتخاباتی ولایت غزنی
این در حالی است که بر اساس یک سند دیگر، معترضین ولایت غزنی که خواستار حوزهبندی انتخابات در این ولایت شده بودند و از این طرح حمایت کردند، حالا با فرستادن نامهای به اداره ارگانهای محل، اینبار با چگونگی تقسیم ولایت غزنی به سه حوزه انتخاباتی مخالفت کردهاند.
در بخشی از این نامه آمده است: «اکنون قرار معلومات اداره ارگانهای محل حوزهبندی را یک جانبه و طوری ترتیب و به کمیسیون ارسال نموده است که از اثر آن یک بار دیگر اکثریت قاطع باشندگان غزنی از داشتن نماینده گان در پارلمان آینده محروم میگردد».
بر این اساس، آنانی که نمایندگان و بزرگان اقوام، فعالان مدنی و جوانان ولسوالیهای ناامن ولایت غزنی خوانده شده، «با طرح حوزه بندی متذکره مطلقا مخالف بوده آن را رد مینماید چون باور دارند که اینگونه حوزه بندی نه تنها مشکل را حل نه می نماید بلکه مشکل را پیچیده تر خواهد ساخت، وباعث بروز اختلافات قومی و مذهبی در ولایت غزنی خواهد شد، باید در زمینه به همه جوانب ذیدخل و مطرح مشوره صورت گیرد».
بر اساس جزییاتی که از حوزهبندی انتخاباتی ولایت غزنی منتشر شده، این ولایت به این شرح به سه حوزه تقسیم شده است:
۱ـ شهرستانهای اجرستان، مالستان، جاغوری، ناهور، رشیدان و جغتو(۴ کرسی)؛
۲ـ شهرستانهای مقر، گیلان، ناوه، آببند، قرهباغ و گیرو(۳ کرسی)؛
۳ـ شهرستانهای اندر، واغظ، خوگیانی، خواجه عمری، زنهخان، دهیک و شهر غزنی(۴ کرسی).
در هر یک از این حوزههای انتخاباتی در ولایت غزنی، یک کرسی برای زنان اختصاص یافته است.
اما حال دیده میشود که با وجود عملکرد غیرقانونی کمیسیون انتخابات برای حوزهبندی انتخاباتی ولایت غزنی، هنوز حامیان محدود این طرح در این ولایت، از فیصله صورت گرفته، راضی نیستند.
آمریکا خواهان اقدام عملی پاکستان در برابر طالبان شد
آلیس ویلز، معاون وزیرخارجهی آمریکا در امور آسیای مرکزی و آسیای جنوبی از حکومت پاکستان خواسته فشارها بر گروه طالبان را بیشتر کند تا این گروه به مذاکرات صلح تن دهد.
خانم ویلز در جریان سفرش به پاکستان، با وزیر خارجه و رئیس ستاد ارتش آن کشور دیدار کرده و خواهان اقدام عملی پاکستان در برابر گروههای هراسافگنی شده که صلح و ثبات در افغانستان را با خطر روبهرو کردهاند.
با این حال، مقامهای پاکستانی نیز توافق کردهاند که در کار صلح و کشانیدن طالبان به میز مذاکره، با آمریکا یکجا کار کنند.
آصف غفور، سخنگوی ارتش پاکستان گفته: «صلح و ثبات درافغانستان و منطقه هدف مشترک امریکا و پاکستان است و هر دو کشور بر آوردن صلح و ثبات همیشه در افغانستان باهم متعهد هستند، و در کنار هم ضد گروههای هراسافگن کار خواهند کرد».
این در حالی است که آلیس ویلز، معاون وزیر خارجهی آمریکا در امور آسیای مرکزی و آسیای جنوبی روز دوشنبه (۱۱ سرطان) به منظور گفتگو با مقامهای پاکستانی در مورد روند صلح افغانستان، وارد اسلامآباد شد و پیش از آن، با رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان در کابل دیدار و گفتگو نمود.
پسر بینظیر بوتو کارزار انتخاباتی خود را برای احراز کرسی نخستوزیری آغاز کرد
گزارشهای منتشر شده در رسانههای پاکستانی حاکی از آن است که بلاول بوتو زرداری، پسر بینظیر بوتو نخستوزیر پیشین و آصفغلی زرداری، رییس جمهوری پیشین پاکستان وارد صحنهی سیاست این کشور شده و کارزار انتخاباتی خود برای نخستوزیری این کشور را آغاز کردهاست.
آقای بوتو زرداری، ۲۹ سال سن دارد و در رشتههای سیاست و تاریخ در دانشگاه آکسفورد تحصیل کرده است.
این نخستینبار است که حزب مردم پاکستان پسر بینظیر بوتو را نامزد مقام نخستوزیری این کشور کردهاست.
قرار است انتخابات پارلمانی پیش روی در پاکستان، در ۲۵ جولای سال جاری برگزار شود.
این در حالی است که بینظیر بوتو، مادر بلاول بوتو در سال ۲۰۰۷ برای فعالیتهای سیاسی در پاکستان وارد کارزار انتخاباتی شد اما در یک حملهی تروریستی کشته شد.