
نشست مشترک بازرگانان و سرمایهگذاران افغانستان و ترکیه در کابل/ تأکید بر سرمایهگذاریهای مشترک
نشست مشترک بازرگانان و سرمایهگذاران افغانستان و ترکیه با حضور معین وزارت اقتصاد ترکیه و ۲۵ بازرگان این کشور امروز یکشنبه(۲۶ حمل) در کابل برگزار شد.
در این نشست، نکتههای اساسی و امکانات هر دو کشور برای سرمایهگذاریهای متقابل به خصوص سرمایهگذاریهای مشترک بررسی شد.
مسئولان اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگویند که کالاهای ترکی در افغانستان بازار خوبی دارد، اما سرمایهگذاری مشترک زمینه را برای رشد و توسعه بازرگانی میان دو کشور فراهم میکند.
اتاق تجارت و صنایع افغانستان از حکومت ترکیه خواسته تا زمینه بیشتری را برای صادرات کالاهای افغانستان به ترکیه مهیا سازد.
در این نشست، «فاتح متین»، معین وزارت اقتصاد ترکیه گفته است: در افغانستان زمینه سرمایهگذاری در بخشهای مختلف به ویژه معادن و انرژی وجود دارد و ترکیه آماده است تا با بازرگانان افغانستان سرمایهگذاری مشترک کند.
بازرگانان ترکیه نیز تعهد کردند که زمینه صادارت کالاهای افغانستان را به این کشور فراهم کنند.
بر اساس گزارشها، اکنون حجم بازرگانی میان افغانستان و ترکیه ۱۲۰ میلیون دالر است و مقام های دو کشور خواهان توسعه آن اند. به همین منظور قرار است در ماه می سال روان میلادی، نشست مشترک اقتصادی افغانستان و ترکیه با حضور عبدالله عبدالله، رییس اجرایی افغانستان در ترکیه برگزار شود.
ادامه درگیری پراکنده؛ از ایجاد یک پایگاه نظامیان پاکستان در نقطه صفر مرزی ولایت خوست جلوگیری شد
به دنبال درگیری بامداد امروز یکشنبه(۲۶ حمل) نیروهای مرزی افغانستان با نظامیان پاکستانی در شهرستان زازی میدان ولایت خوست، مقامهای امنیتی افغانستان میگویند که از ایجاد یک پایگاه نظامی در نقطه صفر مرزی جلوگیری کردهاند.
عثمان جانباز، فرمانده کندک دوم پولیس مرزی در مورد درگیریهای امروز میگوید: «شما در جریان استید که نظامیان پاکستان بر نقاط صفری ولسوالی دندپتان پاسگاه میساختند که ما جلو فعالیت آنها را گرفتیم، اما طالبان با نظامیان پاکستانی همکاری میکنند».
مقامهای پولیس در ولایت خوست میگویند که تاکنون(۵ عصر)، نبردهای پراکنده از سوی دو طرف ادامه دارد و نیروهای ارتش، پولیس و امنیت ملی به ولسوالی زازی میدان رسیده و پاسخ نظامیان پاکستان را خواهند داد.
گلآقا روحانی، فرماندۀ پولیس حوزه ۳۰۳سپینغر میگوید که از آغاز این حمله تاکنون(۵ عصر)، دو نظامی پاکستانی کشته و سه نظامی دیگر این کشور بازداشت شدهاند.
به گفته وی، دو غیرنظامی افغانستان نیز در این درگیریها جان باختهاند.
بیش از 6 هزار تن در روز نخست ثبتنام رأیدهندگان، مشخصاتشان را ثبت کردند
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید که در نخستین روز ثبتنام رأیدهندگان انتخابات پارلمانی و شوراهای شهرستانها، بیش از شش هزار شهروند در سراسر این کشور ثبتنام کردهاند.
به گفته مقامهای این کمیسیون، در روز نخست ثبتنام رأی دهندگان در ۳۴ ولایت، بیش از شش هزار شهروند مشخصات خود را ثبت کردهاند که ۲۵ درصد آن بانوان بوده است.
حفیظالله هاشمی، کمیشنر کمیسیون مستقل انتخابات در این مورد به آریانا نیوز گفته است: “در روز نخست ثبتنام بیش از شش هزار نفر ثبتنام کردهاند و ما انتظار داریم که در روزهای آینده این رقم چند برابر شود”.
مرحله نخست روند ثبتنام رأیدهندگان از ۲۵ حمل تا ۲۲ ماه ثور در مراکز ولایتها ادامه خواهد داشت و در مرحله دوم و سوم این روند به شهرستانها و روستا خواهد رفت.
مقامهای کمیسیون انتخابات میگویند که در مرحله اول، ۱۴۱۹ مرکز ثبتنام در مراکز تمام ولایات باز شده، اما ۴۴ مرکز به دلیل تهدیدهای امنیتی گشایش نیافته است.
یک فرمانده مشهور گروه طالبان در ولایت هرات کشته شد
مقامهای ولایتی هرات از کشته شدن یک فرمانده مشهور گروه طالبان در شهرستان چشت این ولایت خبر دادهاند.
سخنگوی والی هرات میگوید که روز گذشته(شنبه، ۲۵ حمل) یک درگیری میان ملانصرالله بادغیسی، فرمانده مشهور گروه طالبان با افراد سید ولی، یکی دیگر از فرماندهان شورشیان، در ولسوالی چشت روی داده است.
به گفته جیلانی فرهاد، در این درگیری ملا نصرالله بادغیسی و ۷ تن از افراد سید ولی کشته شدهاند.
مقامهای محلی در ولایت هرات وجود بند سلما، بزرگترین بند آب گردان افغانستان را دلیل اصلی حضور فعال گروه طالبان در شهرستان چشت این ولایت میدانند.
هفته گذشته تلاش طالبان برای تصرف بند سلما از سوی نیروهای امنیتی این بند به عقب زده شد.
بیش از ۵۰ هزار خانواده در 1500 روستا در بامیان در معرض خشکسالی قرار دارند
والی بامیان میگوید که خشکسالی بیش از ۱۵۰۰ روستا و ۵۰ هزار خانواده بامیانی را متأثر ساخته و این اداره هیچ امکاناتی برای کمک به این خانوادهها در اختیار ندارد.
محمد طاهر زهیر که امروز یکشنبه(۲۶ حمل) در یک نشست خبری با رییس زراعت و اعضای شورای ولایتی بامیان سخن میگفت، از نهادهای ملی، بینالمللی و موسسات همکار در ولایت بامیان خواست تا در راستای برطرف شدن مشکلات خشکسالی، اداره محلی بامیان و مردم این ولایت را کمک نمایند.
بر اساس گزارشها، شهرستانهای سیغان، یکاولنگ و ورس ولایت بامیان نسبت به سایل مناطق این ولایت، بیشتر از خشکسالی متأثر شدهاند.
به گفته ولسوال سیغان، بیش از ۹۰ درصد باشندههای این شهرستان با مشکلات کمآبی مواجه بوده و بیشتر کشاورزان این ولسوالی زمینهای زراعتیشان را کشت نکردهاند.
وی افزود که مردم این شهرستان نه تنها با مشکلات کمآبی در زراعت، بلکه با نبود آب آشامیدنی نیز مواجهاند.
مقامهای محلی بامیان هشدار میدهند که در صورت تداوم خشکسالی و عدم رسیدگی به این مشکلات، احتمال کوچ دسته جمعی مردم و نیز افزایش سطح فقر در این ولایت وجود دارد.